Våldsam drift med hjältemyten

Prins Thadeous är en riktig slacker, han kan inte utföra det enklaste uppdrag utan att klanta till det. När hans äldre bror prins Fabious kommer hem med en ung och skön prinsessa som han ska gifta sig med så är måttet rågat. Thadeous sticker ut i skogen och dricker tillsammans med trollen.

Men den onda trollkarlen Lezzar kommer och kidnappar den oskuldsfulla bruden för att han ska kunna befrukta henne under en magiskt ritual några dagar senare. Thabeous och hans bror skickas iväg för att få tillbaks den stackars prinsessan. Tillsammans måste de genomgå många hårda prövningar och motstå många hemska frestelser.

I Your highness blandas stilar hur som helst, först är det medeltid, sedan 1700-tal för att sedan slänga in lite asiatiska krigare. Det finns mekaniska fåglar, cyborgarmar och nakna infödingstjejer. Det är en salig röra med stilar och allt blandas ihop med en gigantisk slev sexhumor. Det drivs vansinnigt med den inbitne hjältekaraktären på ett sätt som är riktigt kul. Men om man söker på nätet om denna film så är nästan det enda man hittar artiklar om hur de har dataanimerat för Natalie Portmans rumpa i trailern, för att den skulle bli mer barnvänlig.

Jag tycker att detta är en hyfsad film man kan se när man har tråkigt och inte vill se något smart. Det sprutar blod och sexskämten regnar tätt. Men det som är roligast enligt min mening är de helt sanslösa utläggningarna om hur alla quest har kommit till och hur enkelt hjältarna går med på att hjälpa varandra bara för att de har samma mål. Det är inget mästerverk, men ett helt ok sätt att ta sig igenom en chipspåse och lite läsk.

Betyg från: 1-6
Underhållningsvärde: 4
Specialeffekter: 4
Historia: 3
Våld/gore: 4
Slut betyg: 4

Imdb.com av 1/10 betyg: 5,8 (14,000 röster)stämmer ganska bra.

Det bästa med filmen:
Den stora tuffa barbarkrigaren.

Det sämsta med filmen:
Det vart lite väl många sexskämt ibland.

Lämna en kommentar